Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Triesen

Lichtenstein, Liechtenstein, Látnivalók

Triesen

Liechtenstein, Lichtenstein, Látnivalók
  • Cím: Triesen Liechtenstein

Treisen alig néhány km-re fekszik Vaduztól, a hegyek lábánál. A 3000 fős község festői környezetben terül el, középpontja 512 méter magasan van, ahonnan nagyon szép a kilátás. A falucska leginkább szép házairól és két régi egyházi épületéről híres.

Szűz Mária kápolnája valaha a premontrei rend birtokában volt és a hittérítő Szent Luciuszról kapta a nevét. A régi templomból csak néhány falrészlet maradt meg, amelyet a jelenlegi kápolna déli falába építettek be. Ezen Krisztus születését ábrázoló freskó maradványai láthatók. A templom jelenlegi épülete a XVII. századból származik, szép barokk oltárok díszítik. 

A falu feletti dombon áll Szent Mamertus kápolnája, amely szintén jelentős műemlék. Messziről látható már jellegzetes, zsindellyel borított hegyes toronysisakja. A torony viszonylag újkeletű, maga a kápolna azonban igen régi, az első ezredév végén építették.

Triesen nagyon kellemes hegyi séták, kirándulások és nagyobb magashegyi túrák kiindulópontja. Jelzett ösvények, jól kiépített turistautak vezeti a túrázókat.Triesen
Liechtenstein, Lichtenstein
Copyright: Surfseite   Forrás: flickr

Liechtensteini Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!