Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Hercegi kastély

Lichtenstein, Liechtenstein, Látnivalók

Hercegi kastély

Liechtenstein, Lichtenstein, Látnivalók
  • Cím: Vaduz, 9490, Liechtenstein
  • Telefon: 423 238 12 00

Vaduz első számú nevezetessége a hercegi várkastély a hegyoldalon. A kastély sajnos nem látogatható, még akkor sem ha az uralkodó és népes családja nincs az udvarban.

A várkastély alapjait a hagyomány szerint még a római korban rakták le, erre azonban nincs egyértelmű bizonyíték. Legrégebbi részei viszont biztosan a XII. században készültek.

Története során sok nemesi családnak volt otthona. Vaduz első grófja, Werdenberg Hartmann 1342-ben költözött ide. A várat a sváb háború után a svájciak felégették, új tulajdonosa, Rudolf von Sulf építtette újjá. Kerek tornyából nem sajnálták a követ, falai több mint 4 méter vastagok. A vár a Hohenem grófok idején nyerte el végső alakját.

Mivel a Liechtenstein hercegek hosszú ideig nem éltek a kastélyban, meglehetősen elhanyagolt állapotba került, és csak II. János herceg hozatta rendbe. Különlegessége, hogy a felújítást korhű módon, mégis a legnagyobb kényelmi elemeket tökéletesen kombinálva oldották meg. A kovácsolvas csillárokban rejtett fény van, a kapcsolókat fali kárpitok mögé rejtették. A kastély egyes részei pedig tökéletesen alkalmasak II. Ferenc József műkincsgyűjteménye számára.

A páratlan magángyűjtemény egyes darabjait a Vaduz központjában épült múzeumban lehet megtekinteni.Hercegi kastély
Liechtenstein, Lichtenstein
Copyright: twiga_swala   Forrás: flickr

Liechtensteini Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!