Regisztráció

Bezár

Belépés




Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Balzers

Lichtenstein, Liechtenstein, Látnivalók

Balzers

Liechtenstein, Lichtenstein, Látnivalók
  • Cím: Balzers Liechtenstein

Balzers Vaduz után a második legnagyobb lélekszámú község. A falu határában, a Luziensteig felé vezető út mentén a mai napig megtalálhatjuk a régi kőből díszesen faragott határkövet. Jól kibetűzhető rajta a felirat: Fürstlich Liechenstein és az évszám 1735.

A szájhagyomány szerint a követ Erős Jörg vitte egészen a hegyek lábáig. Mivel a svájciak és a liechtensteiniek nem tudták eldönteni hol legyen a határ, ezért úgy döntöttek addig tart az ország, ameddig a legerősebb legény a nagy követ a feje fölött tudja vinni. Így történt, hogy a két ország határa ma jóval távolabb, a hegyoldalban található.

Balzerssel majdnem egybeépült a még kisebb település Mäls, ahol több érdekes műemléket is megtekinthetünk. A legértékesebb a dombon magasodó komor várkastély, a Gutenberg-vár, amely magánkézben van, ezért nem látogatható.

A kastélytól délnyugatra áll a Szent Péter-kápolna. Falainak egy része a XIII. században épült, 1305-ig ez volt Blazerd plébániatemploma. Szép, faragott szárnyas oltára a XIV. században épült. A folyó felé vezető úton érdemes megnézni a kecses vonalú, kis hagymakupolás tornyú Mariahilf-kápolnát is.



Balzers
Liechtenstein, Lichtenstein
Copyright: On An Alphabet   Forrás: flickr

Liechtensteini Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!